Laat de echte Jezus opstaan

De mythen voorbij

J.J.A. Beenakker

Laat de echte Jezus opstaan

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77713-09-9, 232 blz., May 2005 UITVERKOCHT!

beschrijving

De vanzelfsprekendheid waarmee door de katholiek naar de stem vanuit Rome geluisterd werd, is verleden tijd. Kritische vragen dringen zich steeds weer op. Kritiek vraagt om bezinning, om studie en onderzoek. En gaandeweg komen dan de verbazing en de verwondering.
Het christendom is ontstaan bijna twee duizend jaar geleden, in een tijd met een mens- en wereldbeeld dat ons volledig vreemd is.
Hiervan moet wel een wezenlijke invloed zijn uitgegaan op de vorm en de inhoud ervan. En dan vragen wij ons terecht af waarom is dan na zo veel eeuwen bijna alles hetzelfde gebleven, terwijl er toch in de profane wereld zoveel veranderd is. De zichtbare sporen van het ontstaan van het christendom vinden we terug in de bijbelboeken. De kerk heeft ons geleerd hoe wij deze moeten lezen en begrijpen. Maar als wij met een andere blik de teksten leren lezen en verstaan, dan gaat er een andere wereld voor ons open.
Het blijkt een uitdaging te zijn je hierin te verdiepen en met de steun van een uitgebreide schat aan moderne wetenschappelijke literatuur de weg te vinden naar de tijd waarin de jonge religie ontstond.
De schrijver heeft met pijn moeten ervaren dat afstand nemen van vaste zekerheden niet altijd even gemakkelijk is. Maar hij durft te beweren een bewuster christen te zijn geworden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.