Zin

Inleidende teksten in de humanistisch geestelijke begeleiding

drs. J.H.M. Mooren

Zin

paperback/ gebrocheerd: € 25.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77024-67-6, geïllustreerd, 192 blz., February 2013
Formaat: 24.0 (h) x 1.1 (b) x 17.0 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

redacteur: Anouk Bolsenbroek

trefwoorden: humanistiek, filosofie, geestelijke begeleiding, humanistisch raadswerk, zingeving, psychotherapie, bestaansoriëntatie, veerbeelding

beschrijving

Zin is een boek over wat ons drijft. Volgens sommigen bestaat er geen grotere drijfveer bij mensen dan de behoefte aan zin. Onze visies, denkbeelden en leefstijlen, onze relaties en onze creativiteit zijn bronnen voor het vervullen van deze behoefte.
Humanistisch geestelijk begeleiders ondersteunen mensen bij de zoektocht naar wat hun leven de moeite waard maakt. Ook over hun beroep gaat Zin. Het bevat introducerende teksten over de humanistisch geestelijke begeleiding, zingeving en verbeelding.
In Zin lees je over ervaringen uit het leven van mensen. Dagelijkse situaties en voorbeelden uit het leger, de gevangenis en de psychiatrie wisselen elkaar af. Het geheel wordt uitgewerkt aan de hand van een aantal thema’s, waaronder wijsheid, verdriet en troost, seksualiteit, utopische denkbeelden, morele erosie en morele verbeelding. Studenten en professionals vinden in Zin een goede introductie. Het boek is daarnaast ook toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in waar het in het leven uiteindelijk om draait.

Deze bundel bevat reeds verschenen en nog niet gepubliceerd werk van Jan Hein Mooren. Met een slotbeschouwing door Prof.dr. P. Derkx, hoogleraar humanisme en levensbeschouwing aan de Universiteit voor Humanistiek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.