Vreemde vogels met verzen

ingenaaid: € 6.50

ISBN: 978-90-77408-06-3, geïllustreerd, 36 blz., September 2004 UITVERKOCHT!

Uitgever: A3 Boeken

illustrator: Regien Strategier

trefwoorden: populaire gedichten humor

humoristische karaktertekeningen

Met een buitengewoon gevoel voor kleur en humor zet Regien Strategier vreemde doch karaktervolle vogels in acryl op papier. Hierdoor geïnspireerd doken Adrie Beyen, Jan T. Bril, Marleen Kamminga, Fran Waller Zeper en Wilma van Woesik in de geschiedenis, mythologie of hun fantasie en schreven ze clerihews over wie ze daar vonden.

De versvorm clerihew is een uitvinding van Edmund Clerihew Bentley (1875-1956). Een clerihew telt altijd vier regels en het rijmschema is a a b b. De eerste regel bestaat alleen uit de naam van een persoon. Van een metrum is in een clerihew vrijwel nooit tot geen sprake en de regellengten zijn per definitie ongelijk. Een laatste kenmerk is dat een clerihew vaak een historisch gegeven behandelt, maar dan wel op lichtvoetige wijze.

Meer teksten en voorbeelden:

Fris en origineel´Elke pagina bevat 1 versje met een zeer kleurrijke karakteristieke illustratie... lees de hele tekstKortom: een kunstige verzenbundelDe versvorm clerihew is een uitvinding van de Engelse dichter Edmund Clerihew... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.