Het monster in mijn zus!

Kinderboek over eetstoornissen

Denise Schneider

Het monster in mijn zus!

gebonden: € 16.95

ISBN: 978-90-6523-150-5, geïllustreerd, 40 blz., March 2013
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

trefwoorden: Eetstoornis, annorexia, kinderen, broer, zus, ouders

beschrijving

Dit boek is speciaal gericht op kinderen die een broer, zus of een ander familielid hebben met een eetstoornis.

Milo en zijn zus Jasmine kunnen het goed vinden, ze maken zelden ruzie en doen vaak leuke dingen samen. Maar op een dag lijkt alles te veranderen: Jasmine zit steeds vaker alleen op haar kamer en ze maakt ruzie met papa en mama. Ook vertelt Jasmine smoesjes en het lijkt alsof ze steeds dunner wordt. Zelfs Milo vindt dat Jasmine soms een beetje raar doet. ‘Wat zou er toch met Jasmine aan de hand zijn?’

De belevenissen van Milo en zijn zus Jasmine beschrijven de eetstoornis die Jasmine in de loop van het verhaal ontwikkelt. De eetstoornis is vormgegeven als een ‘monstertje’, die in het begin behulpzaam en vriendelijk is, maar geleidelijk aan de baas wil spelen over Jasmine. Zal het Jasmine uiteindelijk lukken om het monster te verslaan? En kan Milo haar hierbij helpen?

Auteur Denise Schneider is ervaringsdeskundige. Tijdens haar studie ontwikkelde ze een eetstoornis, zij zocht hiervoor hulp bij verschillende instanties. Na een aantal jaren zonder resultaat behandeld te zijn nam ze de stap om een nieuwe behandeling in het buitenland te volgen. Met Resultaat!
Denise heeft inmiddels de Pabo succesvol afgerond en studeert nu psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De ervaringen, die zij met haar eetstoornis en zoektocht naar de juiste hulp opdeed, wil ze graag inzetten voor anderen en dat heeft dit boek opgeleverd. Een boek dat speciaal is gericht op kinderen die een broer, zus of een ander familielid hebben met een eetstoornis.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.