De geheime geschiedenis van Khava Gaisanova en de Noord-Kaukasus

Arnold van Bruggen

De geheime geschiedenis van Khava Gaisanova en de  ...

paperback/ gebrocheerd: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6143-373-6, geïllustreerd, 352 blz., February 2013
Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pegasus

fotograaf: Rob Hornstra

De geheime geschiedenis van Khava Gaisanova

Een indringend (foto)verslag van het leven in de Noord-Kaukasus

Khava Gaisanova woont in Tsjermen, een dorpje in het centrum van de Noord-Kaukasus. In 2007 verdween haar man, zoals zoveel mannen in de Noord-Kaukasus spoorloos verdwijnen – ontvoerd, opgepakt door de politie, of simpel geëxecuteerd en ergens anoniem begraven.

Schrijver Arnold van Bruggen en fotograaf Rob Hornstra ontmoeten haar bij toeval en raken geïntrigeerd door haar verhaal, dat doordrenkt is met bloed, maar waar ook overlevingskracht uit spreekt. Dan beletten de veiligheidsdiensten Hornstra en Van Bruggen door de streek te reizen. Zelfs de sterke Khava wordt geïntimideerd, haar familie vermijdt vervolgens elk contact.
Het levensverhaal van Khasa Gaisanova leest als een geschiedenis van de Noord-Kaukasus.

Rob Hornstra en Arnold van Bruggen reisden tussen 2009 en 2012 verscheidene keren door de Noord-Kaukasus. Ook zij ontkomen niet aan het geweld, de corruptie en het machtsmisbruik die deze regio al eeuwen in de greep houden. Dit boek is een indringend verslag van hun omzwervingen.

Van 2009 tot 2014 brengen Hornstra en Van Bruggen de regio rond Olympisch Sotsji in kaart op hun website thesochiproject.org. De instabiele Noord-Kaukasus die in dit boek wordt beschreven ligt aan de andere kant van de bergen bij Sotsji. In ‘De geheime geschiedenis van Khava Gaisanova’ tekent zich een grimmig beeld af van de regio waar in 2014 de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden.

Een gezamenlijk project van uitgeverij Pegasus en The Sochi Project

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.