De eenzame dader

De aanslag op Hitler

Helmut Ortner

De eenzame dader

paperback/ gebrocheerd: € -1.00

ISBN: 978-90-8975-234-5, geïllustreerd, 256 blz., January 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

‘Ik wilde de oorlog voorkomen’ – Georg Elser tijdens zijn verhoor.

Het is 8 november 1939. Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Bierhalleputsch in de Bürgerbräukeller te München zal Hitler een toespraak houden. De zaal zit afgeladen vol. Precies om 21:20 uur ontploft achter het podium een zware tijdbom. Een groot deel van het plafond stort in. Er vallen acht doden en vele gewonden.

Nog dezelfde avond wordt aan de Zwitserse grens timmerman Georg Elser gearresteerd. Elser bekent, als enige dader, de bomaanslag op Hitler te hebben gepleegd. Voor Elser begint dan een zware lijdensweg langs gevangenissen en concentratiekampen. Wie was deze man die het op Hitler had gemunt?

Op basis van omvangrijk onderzoek en vele gesprekken met o.a. de familie Elser, reconstrueert Helmut Ortner de levensgeschiedenis van Georg Elser. Elser was geen held. Hij was een eenvoudige, maar buitengewoon moedige man.

In Duitsland is de belangstelling voor Georg Elser (1903 – 1945) sterk groeiende. De afgelopen jaren werden tijdens herdenkingen verschillende monumenten voor hem opgericht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Helmut Ortner (1950) schreef verschillende boeken, met name over de Tweede... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.