Knoflook en pekel

Josep Maria de Sagarra

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91495-19-9, 215 blz., October 2012
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 400 gram.

vertaald door: Frans Oosterholt

Flaptekst

Tijdens een zwoele zomervakantie in een arm vissersplaatsje aan de Costa Brava wordt de priesterstudent Quimet verliefd op het naaistertje Marí, het mooiste meisje van het dorp. Na een stormachtige aanzet tot een romance moet Quimet terug naar het seminarie in Girona. Zal hij zijn soutane aan de wilgen hangen? En zo ja, zal de ambitieuze Marí voor Quimet kiezen of voor de veel oudere maar succesvolle vertegenwoordiger in fournituren, meneer Peret? In een even lyrische als sarcastische ode aan de liefde neemt De Sagarra de lezer mee van de ruige Catalaanse kust naar de statige domstad Girona en de geanimeerde marktstad Figueres, om de roman te eindigen in het surreële landschap van Cap de Creus.

Josep Maria de Sagarra (1894-1961) was een van de zeldzame kunstenaars die bij leven op handen werden gedragen door zowel collega’s, critici als het grote publiek. Hij liet een omvangrijk oeuvre na, in vrijwel alle literaire genres. De Sagarra bedreef theater, poëzie, journalistiek, reisliteratuur en romankunst, en hij vertaalde Dante, Shakespeare, Molière en Gogol. In de woorden van Eduardo Mendoza: ‘Josep Maria de Sagarra gedroeg zich als een volmaakte heer en schreef als een volmaakte wilde.’

Knoflook en pekel, De Sagarra’s tweede roman, verscheen in 1928 en werd voorafgegaan door Paulina Buxareu (1919; de Nederlandse vertaling zal later verschijnen) en gevolgd door zijn meesterwerk, het al eerder vertaalde Privéleven (1932).

Meer teksten en voorbeelden:

Recensies'Voor Knoflook en pekel, de roman die voorafging aan Privéleven, bleef Sagarra... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.