Napels, de stad van mijn eenzame jeugd

Carmine Tores

Napels, de stad van mijn eenzame jeugd

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-94-90075-16-3, geïllustreerd, 194 blz., October 2010 UITVERKOCHT!

Uitgever: Calbona Uitgeverij

Carmine Tores als arme immigrant

Napels, de stad van mijn eenzame jeugd is geschreven vanuit het hart.
Dit is een verhaal zoals iedereen een verhaal heeft met zijn eigen belevenissen, met mooie en minder mooie momenten. Wat voor mij duidelijk is, is dat de omstandigheden waaronder ik geboren en opgegroeid ben, mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben. Door veel te jong keuzes en beslissingen te moeten nemen ben ik er nu zeker van dat het niet de juiste waren. Ik ben op 23 november 1949 geboren in de metropool Rome, de hoofdstad van Italië.
Mijn beide ouders hadden geen enkele affiniteit met die stad, omdat mijn vader uit Napels kwam, zo’n tweehonderd kilometer ten zuiden van Rome en mijn moeder uit Calabrië, een nog zuidelijker gelegen provincie, zo’n honderdvijftig kilometer verder.
De Tweede Wereldoorlog was nog maar net achter de rug en vooral in Zuid-Italië kon je de armoede dagelijks waarnemen. Dat was dus waarschijnlijk hun reden om het in Rome te proberen.
Ik heb ontelbare keren de vraag gesteld gekregen hoe ik hier in Nederland verzeild ben geraakt. Vaak heb ik het uitgelegd aan familieleden, vrienden en vreemden. Lange tijd speelde bij mij de gedachte om het een en ander over mijn leven te schrijven. Over mijn kinderjaren, mijn pubertijd en uiteindelijk de komst naar Nederland. Bij het schrijven van mijn biografie zal ik trachten tegemoet te komen aan vaak onbeantwoorde vragen. Dat probeer ik zo eerlijk en transparant mogelijk te doen; een echte weergave van mijn leven, zonder hypocrisie en zonder te bagatelliseren.
Ik heb met mijn boek alleen getracht om een weergave van mijn jeugd te geven met alle ups en downs en hoe ik op allerlei manier heb weten te ontsnappen uit de achterbuurt waar mijn ouders woonden.
Ik werd geboren op de geboortedatum van mijn moeder. Ik draag dit boek aan haar op. Zij is lang geleden overleden en ik heb haar veel te kort gekend, maar voel haar nog steeds in mijn hart.

Inkijkexemplaar...

... of leen het bij de online bibliotheek van

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.