De hele santenkraam deel 4

Limburgse (winter)almanak

Annie Schreuders-Derks

De hele santenkraam deel 4

gebonden: € 9.90

ISBN: 978-94-91561-06-1, geïllustreerd, 224 blz., December 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij TIC

beschrijving

Annie Schreuders-Derks trekt sinds jaar en dag door de hele provincie om haar verhalen over heiligen, tradities, feestdagen, gebruiken, eetgewoonten, aangevuld met gebeden, gedichten, liedteksten en verhalen over spannende en bijzondere gebeurtenissen en geschiedenissen te vertellen. Met de Stichting NostalNu wist zij zoveel objecten te verzamelen dat er een museum mee gevuld is: het Museum van de Vrouw in Echt.
Maar de verhalen en parate kennis hebben een veel grotere achtergrond. Haar vele lezingen brachten haar ertoe deze op papier te zetten en hiervan is De hele santenkraam slechts een uittreksel, ook al zal het vier kloeke delen beslaan.

In deze Limburgse (winter)almanak beschrijft zij de maanden december, januari en februari, boordevol spreuken, achtergronden en betekenissen van de talrijke feesten die in deze maanden vallen. Ook gedichtjes, kinderliedjes, historische verslagen en natuurlijk aandacht voor onbekende aspecten van grote vieringen als Sinterklaas, kerstmis, Oudjaar en Nieuwjaar, Driekoningen, het passeren van de langste nacht van het jaar en natuurlijk het grote Limburgse volksfeest Carnaval.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.