Familiefuik

Karin Roozemond

Familiefuik

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-494-0, 406 blz., November 2012
Formaat: 25.0 (h) x 16.5 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 868 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: gevoelig, kunst, sensitiviteit, schimmen, heksen, impressionisme, Frankrijk, herinneringen, associaties, wortels

Gevoelige vrouw leert eigen kleurrijke weg volgen

Lorein wil maar een ding: kunst maken die mensen raakt. Om dat te kunnen doen ontvlucht ze haar behoudende thuismilieu om in Amsterdam naar de kunstacademie te gaan. Het valt Lorein echter zwaar zich te handhaven in de stad en een eigen schilderstijl te ontwikkelen. Een bevriende groep moderne heksen heeft bovendien eigen ideeën over hoe Lorein haar aangeboren sensitiviteit zou moeten gebruiken en maakt het haar onmogelijk om haar passie te verwezenlijken. Teleurgesteld verlaat Lorein Amsterdam en zoekt haar heil in het Frankrijk van de impressionisten waar ze bezield leert schilderen.
Weer thuis werkt ze een terugkerende droom uit in haar schilderijen. Dat roept de woede op van een schim uit de onderwereld die Lorein al een tijd lastig valt. De schim laat Lorein vallen waardoor ze in coma raakt. Terwijl ze in deze toestand in het ziekenhuis ligt, blikt zij terug op haar leven en komt op het spoor van een familiegeheim waar zij al haar hele leven door wordt beïnvloed. Ze vecht om niet gevangen te raken in de onderwereld. Haar herinneringen vormen een collage van gedachtekronkels, associaties en fantasieën. Het wordt haar duidelijk wat haar droom betekent, wie de schim is en waarom deze zo boos is en wat het belang is van de engel die haar vanaf haar kindertijd voorhoudt te kiezen voor haar schilderkunst.

In prachtige poëtische taal zet Karin Roozemond het leven van een sterke en gevoelige vrouw neer, die ontsnapt aan haar wortels en haar eigen leven kleurt met bijzondere ervaringen. Het verhaal bevat diepgang en humor in de juiste doseringen en neemt de lezer moeiteloos mee naar een andere wereld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.