Dakota Hunter

Op zoek naar het legendarische verloren vliegtuig, van Borneo tot aan de Amazone

Hans Wiesman

Dakota Hunter

paperback/ gebrocheerd: € 35.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-489-6, geïllustreerd, 300 blz., November 2012
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 1055 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: spanning, avontuur, reisverhaal, vliegtuigen, Dakota, jungle, Borneo, Columbia, Andes, wingtips, designmeubelen

Avontuurlijke reisverhalen van Dakota Hunter

Een serie uiterst boeiende en avontuurlijke reisverhalen over twaalf expedities naar verre en onherbergzame oorden, op zoek naar de legendarische verloren DOUGLAS DC-3/DAKOTA.

Waargebeurde reportages over fascinerende ontmoetingen, met hilarische en dramatische momenten, ondersteund met meer dan tweehonderd unieke kleurenfoto’s.
Dakota Hunter Hans Wiesman beschrijft hierin zijn jacht over twintig jaren op dit vliegtuig: van Alaska tot voorbij de Andes, van de Yukon tot de Golf van Bengalen. Hij speurde in de Amazone jungle van Colombia en Venezuela, op Caraïbische eilanden en ging door naar Afrika en Madagaskar. Hij kwam hier niet alleen dat iconische vliegtuig en de piloten tegen, maar ook de militairen, de milities en ander gespuis dat ook van het vliegtuig gebruik maakt.
In de verzengend hete en vergeten plekken van de Zuid-Amerikaanse oerwouden vond hij die bijna zeventig jaar oude Dakota: volledig operationeel vliegt ze daar nog, laag en traag, maar men ziet haar graag, want ze landt daar waar geen jet, truck of zelfs een boot kan komen. Maar dit vliegtuig komt niet voor iedereen in vrede. Verkleed als 'Vleermuis des Doods’ vliegt de Dakota ’s nachts over de Colombiaanse oerwouden, op jacht naar de FARC-guerrilla's; gevechtsmissies van een veteraan uit WO II, nu voorzien van infrarood camera’s en snelvuurkanon!
Lees hoe de Dakota Hunter zijn vliegtuigonderdelen vindt van gecrashte drugsrunners en naar Europa probeert te krijgen. Daar transformeert hij de Dakota wingtips met een zakenvriend tot luxe design meubelen en kunstige interieurobjecten, Ook worden complete cockpits opgespoord en geborgen, bedoeld voor de luchtvaartmusea.

Hans Wiesman groeide als jong kind op in Borneo. Hij vloog daar met zijn vader vaak in de Dakota, die als een levenslijn werd gezien naar een grotere verre wereld, die hij toen nog niet kende. Die aantrekkingskracht ging nooit meer over: Er ontstond een passionele drang om de Dakota op te gaan zoeken waar ze verdwaald was geraakt in de mist der legendes.
Hij ging op jacht alsof hij er zijn jeugd in Borneo mee terug zou kunnen vinden. Onmogelijk, maar hij kwam dichtbij en genoot intens van de vluchten en ontmoetingen die hij had met dit icoon uit de oorlog en uit zijn jonge jaren.
Ruim zestig jaar na zijn eerste vlucht met dit vliegtuig, van Trinidad naar Curaçao, zit de brandende passie voor het reizen en dat vliegtuig er nog steeds in. De Dakota en de jungle, daar klopt het wel voor hem.

Zeer fascinerend en met veel humor geschreven avonturenboek...
AD Haagsche Courant, Leo van der Velde

Dakota’s waarmee de FARC drugs smokkelen en Dakota’s die de Colombiaanse luchtmacht gebruikt om diezelfde guerrilla’s te bestrijden; ze komen uitgebreid aan bod …

… adembenemend spannend boek ...
De Telegraaf, Charles Sanders

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.