De precisiedraaierij

Abel de Jong

De precisiedraaierij

e-Boek (ePub): € 9.95

ISBN: 978-94-91472-17-6, 392 blz., November 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Booklight

trefwoorden: Historische roman, Tweede Wereldoorlog

beschrijving

Het is oorlog en de NV Precisiedraaierij van meneer Drijber maakt roerige tijden door. Op een ochtend worden als represaille-actie tien onschuldige burgers tegen de muur van de fabriek gefusilleerd, onder wie de beste draaier van het bedrijf. De zoon van de gefusilleerde bankwerker, Reinier, ziet het vanuit zijn slaapkamerraam gebeuren.

Reinier is een begaafde maar eigenzinnige jongen. Meneer Drijber adopteert hem als zijn opvolger en brengt hem in contact met zijn nichtje, de verwende Sylvia, die hij als een eigen kind opvoedt. Hun toekomst lijkt voorbestemd, maar Reinier verliest zijn hart aan de stille Twentse sluiswachtersdochter Diana, een meisje dat getekend is door een traumatisch oorlogsverleden. Toch laat Sylvia, een echte Drijber, hem niet los en kan hij de fabriek, waar zijn vader vermoord is, maar niet vergeten...

Abel de Jong (70 jaar) heeft zelf ook een verleden dat door de Tweede Wereldoorlog is bepaald. Hij woont deels in Nederland en deels in Israël. De Jong is planologisch jurist, getrouwd en heeft vier zonen.

Eerder verschenen van deze auteur: Stelen als stiel (Booklight, 2012)

Inkijkexemplaar...

... of leen het bij de online bibliotheek van

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.