De Haagse Penoze

Achter de schermen van een gesloten onderwereld

Hendrik Jan Korterink

De Haagse Penoze

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-8975-223-9, geïllustreerd, 304 blz., November 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

boekontwerper: Ben Gross

trefwoorden: Den Haag onderwereld penose

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo ‘groot’ en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. Het grote verschil: hier zijn de hoofdrolspelers extreem mediaschuw. Geen journalist drong door in dit gesloten bolwerk. Tot nu toe…

In De Haagse penoze vertelt Nico van Empel zijn fascinerende verhaal. Nico groeide op met mannen als kindermoordenaar Koos H., drugsbaron Piet S. en vastgoedbaron Victor ‘t Hooft. Aan Nico vertelde Koos H. meer dan hij ooit aan anderen deed. O.a. over de moorden waarvoor hij is veroordeeld, maar ook over zijn betrokkenheid bij andere.

Er lopen veel lijnen tussen het Westland en de hoofdstad. Amsterdammer Gerrie Bethlehem, bijvoorbeeld, die nu een grote rol speelt in het geruchtmakende Passageproces over liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, deed niet alleen zaken met Klaas Bruinsma, maar ook met Haagse Piet en met Marco Eijk, de spil bij verschillende afrekeningen. En het gerucht gaat dat ook John Mieremet en Sem Klepper voor hun wapenleveranties belangrijke Haagse connecties hadden.

De Haagse Penoze gaat niet alleen over mannen, er komen heel veel vrouwen in voor. Nico van Empel is een vrouwenman. Vriendinnen van bekende voetballers, dames van zware en lichte zeden, Nico kon er niet genoeg van krijgen. En zij niet van hem. Hij vertelt over ‘hoeren en snoeren, oplichting en liquidaties’.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hendrik Jan Korterink (1955) is freelancejournalist voor onder meer Panorama... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Haagse penoze

paperback/ gebrocheerd: € 20.00
Haagse Penoze vertelt het levensverhaal van Hagenees Nico van Empel die opgroeide tussen de penoze. Met zijn BV Whosa (We Hebben Overal ...

Meer boekennieuws op Facebook.