Lachyoga

Ontspanning voor lichaam en geest. Eenvoudige lachoefeningen voor iedereen

Christoph Emmelmann

Lachyoga

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-8840-074-2, 104 blz., January 2012 UITVERKOCHT!

trefwoorden: lachyoga, yoga, lachen, ontspanning, gezondheid

beschrijving

Lachyoga combineert de positieve effecten van het lachen met die van yoga. Het is een nieuwe dynamische vorm van yoga die sinds enkele jaren steeds populairder wordt over de hele wereld. Dit is de eerste uitgave over lachyoga in het Nederlands.
Lachen ontspant de spieren, zorgt voor een grotere bloedtoevoer en verlaagt het stressniveau. Onderzoek toont aan dat de gezondheidseffecten van 1 minuut lachen gelijk staan aan 10 minuten workout. Lachen bevordert de produktie van de zogenaamde 'gelukshormonen' endorfine, dopamine en serotonine en versterkt het immuunsysteem.
De oefeningen zijn heel eenvoudig en kunnen door iedereen uitgevoerd worden. Het boek bevat oefeningen die alleen gedaan kunnen worden (bijv. de 'Berenlach'), oefeningen voor paren (de 'Vechtlach') en groepsoefeningen (bijv. de hilarische 'Milkshakelach').
Probeer het eens uit: na slechts enkele minuten lachoefeningen voelt u zich beter en blijft u de rest van de dag in een vrolijke stemming.

'We houden niet op met spelen omdat we oud worden, maar we worden oud omdat we ophouden met spelen'

De auteur Christoph Emmelmann is de oprichter van de eerste lachscholen in Duitsland. Hij is werkzaam als lachyoga-therapeut, geeft trainingen in stressmanagement en geeft opleidingen en cursussen aan de Duitse Vereniging voor Lachyoga-therapeuten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.