Heëlesje Mülkes

en andere Heerlense (h)eerlijkheden

Harrie Sevriens

Heëlesje Mülkes

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-94-91561-05-4, geïllustreerd, 224 blz., November 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij TIC

Nederlandse gedichten met Heerlense titel

De allereerste Heerlense stadsdichter Harrie Sevriens (Heerlen, 1957) zal dat altijd blijven. Hij schrijft zijn spreuken, verzen en gedichten omdat hij dat van zichzelf moet en dat deed hij altijd al. Geen wonder dat zijn teksten overal te vinden zijn, zelfs op de meest onverwachte plekken.
En nu staan deze ruim 800 gedichten in een kloek boek met een olijke titel. Heëlesje Mülkes, dat zijn letterlijk vertaald Heerlense zoentjes. En al die andere heerlijkheden krijgt iedereen er als vanzelfsprekend bij.
Geniet, lach, grijns, leef mee met de uitbundige levenshouding van deze Heerlense dichter, die ondanks zijn welgemutstheid de melancholie nooit zal verliezen.

Ondanks dat de titel anders doet vermoeden, is het gehele boek in het Nederlands geschreven én helemaal niets plaatsgebonden, maar juist universeel.

‘Harrie is Heerlen. Harrie spreekt bijna altijd Nederlands, maar kent wel degelijk Limburgs. Precies als Heerlen. Harrie ziet er soms verwaarloosd uit, maar toch vallen de vrouwen op hem. Precies Heerlen. Harrie heeft vele talenten maar veel mensen met talenten vertrouwen hem niet, 100% Heerlen. Harrie kan onbehouwen uit de hoek komen, maar heeft een hart van goud. Inderdaad, ook dat is Heerlen. Harrie hangt in de kroeg en lijkt dan alleen maar wartaal uit te slaan; maar luister goed en laat je niet afleiden door wat het lijkt. Want dan mis je een heleboel. Harrie is precies als Heerlen.’
Hans op de Coul in het voorwoord.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.