De Iraanse Maagd

Cornelis M. Netten

De Iraanse Maagd

e-Boek (PDF): € 8.95

ISBN: 978-90-71343-75-9, geïllustreerd, 152 blz., November 2012

Uitgever: Calbona Uitgeverij

Spannende roman

Een gewone dag waarop mensen gewoon naar hun werk gaan, gewoon hun dagelijkse boodschappen doen of gewoon op een bankje in het park zitten. Ze worstelen met dagelijkse problemen of hebben gewoon een gelukkig moment of gaan gewoon op vakantie.
Weinig mensen beseffen dat er buiten hun gewone wereld een andere, duistere wereld is. Een wereld van mysterie en geheimhouding. Een wereld waarin een leven niet meer telt dan dat van een blad onbeschreven papier.
Soms conflicteren deze werelden en lijkt het alsof men is overgeleverd aan het toeval, terwijl dit door anderen wordt gemanipuleerd. Dan blijkt plotseling dat de tentakels van de Iraanse geheime dienst ver kunnen reiken en het leven van mensen overal in de wereld beïnvloeden.
Een verdwaald berichtje in een Nederlandse krant, een uitzending van 'Hart van Nederland' en een reis door Syrië en Jordanië lagen aan de basis van deze spannende roman.
Tijdens deze reizen worstelen de hoofdfiguren met zichzelf en hun omge-ving, vinden er confrontaties plaats tussen karakters, soms met fatale afloop. Een ding is duidelijk: alles heeft een nuttige functie, je moet het alleen willen zien.
Machtsmisbruik, een geheime missie, het toeval, een culturele reis en de innerlijke worsteling van de hoofdpersonen, het zijn deze ingrediënten die De Iraanse Maagd tot een boeiend verhaal maken, op een zodanige manier dat het boek alleen maar neergelegd wordt als de laatste pagina is bereikt.

Cornelis M. Netten vult zijn vrije tijd met het schrijven van vooral columns, verhaaltjes en cursiefjes.
Naast zijn bundel ’65 voetstappen’ schreef hij de bundel ‘Heerenveense Buitenpretjes, waarin hij een andere kijk op de Heerenveners, op Heerenveen en haar omgeving weergeeft.
Het vervolg hierop wordt momenteel bewerkt voor uitgave en gaat ‘Heerenveens ABC’ heten.
Met de roman ‘De Iraanse Maagd’ maakt hij zijn debuut als romanschrijver.
De

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.