Hells Angels in de lage landen

Leo Burgwal

Hells Angels in de lage landen

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-210-9, geïllustreerd, October 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

De kans is groot dat er nooit meer een clubhuis van de Amsterdamse Hells Angels zal verrijzen in of om de hoofdstad. In een gesprek tussen Panorama en Daniël Uneputty heeft de ex-president van de Amsterdamse Angels verklaard goed met dit idee te kunnen leven. Dit staat te lezen in het boek "Hells Angels in de Lage Landen".
Het vinden van een onderkomen heeft geen prioriteit omdat de noodzaak ervan ontbreekt. Als de Angels willen vergaderen is er altijd wel een chapter waar zij welkom zijn zoals bijvoorbeeld in Haarlem of IJmuiden, aldus Uneputty in het gesprek met Panorama’s hoofdredacteur Frans Lomans en chef redactie Vico Olling.

De basis van het boek Hells Angels in de Lage Landen wordt gevormd door verhalen en foto’s die ooit zijn verschenen in de weekbladen Panorama en Nieuwe Revu. Panorama schreef in 1973 als eerste over de motorclub, toen nog Kreidler Groep Oost geheten, Nieuwe Revu publiceerde als enige in 1996 over de heerschappij van de Angels over de Wallen. Dit boek bundelt deze en vele andere verhalen, zoals over de Belgische Angels, de val van president Big Willem van Boxtel en de opkomst van motorclub Satudarah. Daarbij werd nieuwe informatie toegevoegd.
Daarnaast biedt het boek ook een inkijkje in het contact dat de redactie van met name Panorama had met de Hells Angels in de periode van 2007 tot nu. Tot een maand voor de deadline van het boek zou Daniël Uneputty een hoofdstuk in het boek voor zijn rekening nemen, maar daar zag hij op het laatst vanaf. Maar ook zonder dat biedt dit boek een definitief en kleurrijk overzicht van de geschiedenis van de Hells Angels in de Lage Landen.

Hells Angels in de Lage Landen is het derde boek (in de reeks Misdaaddossiers) dat Just Publishers en Panorama samen uitbrengen. De Heinekenontvoering (ruim 20.000 verkochte exemplaren) en Vermist zijn eerder verschenen boeken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.