En toen kwam die meneer die mij meenam…

Een waargebeurd verhaal over kindermisbruik

Heidi Mark

En toen kwam die meneer die mij meenam…

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 978-90-8975-217-8, geïllustreerd, 256 blz., September 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

Een schokkende aanklacht tegen seksueel misbruik: Heidi Marks vertelt haar levenslange lijdensweg In de trant van "Ik was twaalf en ik fietste naar school" van Sabine Dardenne.
Als je het aan je ouders vertelt, jagen we jullie het dorp uit!’ Sinds ze als vierjarig meisje voor het eerst wordt misbruikt achtervolgt dit dreigement Heidi Marks. Eerst wordt ze door een man seksueel misbruikt. Later komt er een tweede bij. Het kleine meisje zwijgt uit angst en schaamte.

Tot in haar tienertijd dwingen beide mannen Heidi ‘slechte dingen’ te doen. Uiteindelijk ontvlucht ze het dorp. Ver van haar geboortedorp lukt het haar om een nieuw leven op te bouwen. Tevergeefs tracht ze het jarenlange misbruik uit haar geheugen te bannen.

Na vele jaren keert Heidi nog een keer terug naar haar geboortedorp. Als ze ontdekt dat zij niet het enige slachtoffer is, barsten oude wonden open. Maar nu zwijgt Heidi niet. Ze gaat ze naar de politie en maakt de zaak openbaar… Eindelijk vertelt Heidi Marks haar geschiedenis: een ontroerende inkijk in een gekwelde kinderziel en een levenslang trauma.

In een Naschrift schrijft journaliste Susanne Will over de daders en de slachtoffers, de media-aandacht en de rechtszaak. De belangrijkste vraag is waarom een heel dorp het jarenlange, systematische kindermisbruik doodzweeg.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat‘Het is niet eenvoudig een boek te noemen dat hartverscheurender is dan ‘En... lees de hele tekstover de schrijver(s)Heidi Marks (1957) woonde tot haar vijftiende in haar geboortedorp. In 1981... lees de hele teksttekstfragment[fragment uit ‘En toen kwam die meneer die mij meenam’]
‘Kuni heeft ook een... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.