Saint-Martin, de onbekende filosoof

Jacques Matter

Saint-Martin, de onbekende filosoof

paperback/ gebrocheerd: € 60.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-458-2, 326 blz., August 2012
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 682 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: filosofie, martinisme, briefwisseling, aantekeningen, invallen, ideeën

Over De Onbekende Filosoof, Saint Martin

Op het gebied van het Martinisme is een van de meest curieuze boeken nu vertaald in het Nederlands beschikbaar voor ieder die interesse heeft in de esoterie, en met name in het Martinisme: de biografie van Louis-Claude de Saint-Martin, geschreven als studie door een bijna tijdgenoot op basis van de aantekeningen van Saint-Martin, eigen materiaal dus, door Jacques Matter.
Dit is een uniek boek: Matter heeft zijn studie gebaseerd op niet uitgegeven persoonlijke documenten die door Saint-Martin zelf geschreven zijn, te weten:
- Persoonlijke dagelijkse aantekeningen die Saint-Martin graag opkrabbelde, los en zonder verband, als een soort geheugensteuntje voor zichzelf.
- Passages uit de zeer uitvoerige briefwisseling van Saint-Martin met zijn vrienden en leerlingen.
- Passages uit het door Saint-Martin geschreven 'Portrait Philosophique', een bundeling van persoonlijke invallen, ideeën, uitgewerkte gedachten, reacties op van alles, die Saint-Martin bijhield.
Met dit boek biedt Jacques Matter ons de mogelijkheid om Louis-Claude de Saint-Martin (1743-1803) te ontdekken. Het boek is voor de eerste keer uitgegeven in 1862 en is sindsdien de studie gebleven, die tot op de dag van vandaag het meest compleet is, die er bestaat over de man en mysticus die Saint-Martin was. Saint-Martin wordt beschouwd als de promotor van het Martinisme en heeft vele, vele boeken onder het pseudoniem De Onbekende Filosoof geschreven. Deze boeken zullen één voor één vertaald in het Nederlands verschijnen; een gedeelte is al vertaald beschikbaar.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.