Verhandeling over de Re-Integratie van de wezens

in hun oorspronkelijke hoedanigheid, deugd en Goddelijke spirituele macht

Martinès de Pasqually

Verhandeling over de Re-Integratie van de wezens

paperback/ gebrocheerd: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-462-9, 257 blz., August 2012
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 496 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Martinisme, re-integratie, materie, geesten, stoffelijkheid, engelen, Goddelijke Hof

De grondtekst van het Martinisme

Alle wezens komen vanuit God: de geesten direct, de stoffelijke lichamen door tussenkomst van engelen. Materie heeft daarom geen werkelijk bestaan; desalniettemin kan zij, in de huidige staat van de wereld, zowel ten goede als ten kwade worden gebruikt. Maar de normale verblijfplaats van alle geesten is in het Goddelijke hof. Helaas hebben vele geesten, waaronder de oorspronkelijke mens, zich zo laten verblinden door de glorie van hun goddelijke gaven dat zij het punt bereikten waar zij de glorie van God zijn vergeten.
Het is aan iedere mens, maar aan bepaalde mensen in het bijzonder, gegeven om samen met de trouw gebleven engelen te werken in de genade van God en overeenkomstig Zijn instructies, zodat hij verzoend wordt en zo meewerkt aan de verzoening van de menselijke soort. Uiteindelijk zal de materie weer in het niets oplossen en alle geesten zullen worden gere-integreerd. Maar waarom zijn deze verzoening en deze re-integratie zo noodzakelijk? Onder welke omstandigheden gebeuren ze en hoe komen die omstandigheden overeen met de geschiedenis van de mensheid? Welke zijn onze mogelijkheden, binnen onze roeping en onze levensomstandigheden? Een heel bijzondere meester en inwijder, Martinès de Pasqually, geeft hierop antwoord in de Verhandeling over de re-integratie.
Deze Verhandeling werd door de schrijver gedicteerd aan Louis-Claude de Saint Martin, en wij presenteren hem aan de mensen van verlangen, in modern Nederlands vertaald vanuit de Franse transcriptie van het originele handschrift.
De Verhandeling over de re-integratie is de grondtekst van het Martinisme in al haar vormen. Het is ook een monument van het occultisme, de esoterie, de theosofie en de theurgie. Voor u ligt de definitieve Nederlandse uitgave van dit beroemde en essentiële boek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.