Worsteling om vrijheid

Henk Bartels

Worsteling om vrijheid

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-8759-293-6, geïllustreerd, 127 blz., August 2012
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

trefwoorden: papua´s nederlands nieuw-guinea henk bartels worsteling om vrijheid

Worsteling om vrijheid

Op 15 augustus 2012 is het precies 50 jaar geleden dat Nederland afstand moest doen van Nieuw-Guinea en het moest afstaan aan Indonesië. Over de dag van 15 augustus 1962, waarop dat werd geregeld met het Akkoord van New York, zei een Papualeider destijds: ‘De dag waarop alle Papua’s huilden’! De datum van 15 augustus 2012 heeft dus een heel bijzondere betekenis, niet alleen voor de Papua’s, maar ook voor Nieuw-Guinea veteranen en allen die verbonden zijn geweest en mogelijk nog steeds verbonden zijn met ons voormalige overzeese rijksdeel.
In West-Papua, zoals het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea nu heet, leven de Papua’s onder het gezag van de Indonesische regering. En vrijwel geen Papua is daar gelukkig mee. Al gedurende 50 jaar worstelen zij om onder het drukkende juk van Indonesië uit te komen. En zij hopen vurig dat hen dat ooit zal lukken.

Henk Bartels, Nieuw-Guinea veteraan, schreef veel artikelen over West-Papua. En van zijn hand verschenen reeds drie boeken met de Papua’s als achtergond. En nu is er zijn boek Worsteling om vrijheid. Het is een spectaculaire terugblik in woord en beeld op het leven van de Papua’s in de afgelopen 50 jaar.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.