De Wadden en De Ploeg

Eric Bos

De Wadden en De Ploeg

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-233-8, geïllustreerd, 156 blz., February 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

Jan Wiegers, Job Hansen, Jan Jordens, Johan Faber, Johan Dijkstra en George Martens zorgden met hun door de Wadden geïnspireerde aquarellen, schilderijen en tekeningen voor een prachtige artistieke erfenis. Het prachtige boek De Wadden & De Ploeg laat u hun werk in al haar schoonheid zien.

In de jaren twintig en dertig lieten deze leden van de expressionistische schildersbent De Ploeg zich vooral door de natuur in hun nabije woonomgeving – de stad Groningen en haar ommelanden – inspireren. Ze wandelden veel of trokken er met de fiets op uit.

Hun inspiratiebron verlegde zich van het land naar het water toen Ploeg-lid George Martens in 1931 een tjalk kocht die de naam van zijn vrouw Alida kreeg. Johan Dijkstra had in die tijd de Staverse Jol Fenris. Beide mannen – al dan niet in gezelschap van een of meer van hun Ploegkompanen – genoten van het ruige en vrije leven op zee. Hoewel ze tijdens hun lange zwerftochten over de Waddenzee en naar de eilanden vaak mopperden dat het eigenlijk geen weer was om buiten te schilderen maakten ze ondertussen prachtig werk.

Kunstenaar, docent en journalist Eric Bos schreef een deskundige inleiding en zorgde voor de begeleidende teksten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.