Kippen

de schoonheid van kippenrassen in de Lage Landen

Jinke Hesterman

Kippen

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-232-1, geïllustreerd, 144 blz., December 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

fotograaf: Jan Smit

beschrijving

Auteur Jinke Hesterman en fotograaf Jan Smit besloten dat er een goed en deskundig overzichtsboek over kippenrassen moest komen. Zo´n boek is er nu. Kippen, de schoonheid van kippenrassen in de lage landen is een verrassend informatief kijk- en leesboek geworden.

Kippen staan tegenwoordig volop in de belangstelling. De vraag naar ‘echte’ scharreleieren is groter dan ooit en een begrip als ‘vrije uitloop’ kunt u aan de binnenzijde van het eierdoosje vinden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het (privé) houden van raskippen gestaag toeneemt. De vogels zijn door hun prachtig getekende bevedering elke dag een grote vreugde om te zien en bovendien vaak gulhartige leveranciers van eieren. Sinds een aantal jaren groeit het aantal nieuwe kippenrassen. Bovendien is de herintroductie van bijna vergeten kippenrassen populair. Daarmee komt er steeds meer interesse in de herkomst van kippenrassen. Dit alles zorgt voor een variatie en die vraagt om een verklaring voor de kijker.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jinke Hesterman is hoofdredactrice van het grootste tijdschrift over boerderij-... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.