Rotterdam Hooligan

Leven met en sterven voor Feijenoord

Yoeri Kievits

Rotterdam Hooligan

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-266-6, geïllustreerd, 256 blz., September 2013
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: Just Publishers

trefwoorden: Hooliganisme holigan hooligan hardcorehooligan Rotterdam Feyenoord

beschrijving

Dit boek biedt een uniek inzicht in de wereld van de meest gevreesde harde kern voetbalsupporters in ons land. Een van de bekendste frontmannen van de FIIIR, de derde generatie hooligans van Feijenoord, beschrijft op een zeer beeldende manier hoe de ‘Hoolies’ leven, denken, voelen – en vooral: wat ze allemaal doen.

De nimmer aflatende strijd tegen rivaliserende hooligans van andere voetbalclubs, de haat van de Feijenoorders voor ‘020’ en vice versa. De bizarre hang naar extreme situaties, die soms ronduit levensbedreigend zijn. En natuurlijk de minachting voor het wettelijk gezag: politie en justitie. Daarom is het fascinerend hoe de twee soms samenwerken.

Het fascinerende aan Rotterdam Hooligan zit met name in twee facetten. In de eerste plaats: de lezer krijgt een diep inzicht in een extreem gesloten subcultuur, met andere normen en wetten dan de gewone maatschappij. Via informatie over Nederland in het algemeen, buitenlandse groepen en Feijenoord in het bijzonder.

Daar komt bij, dat de lezer dit inzicht uit de eerste hand krijgt: van een ervaren hooligan. Die echter totaal niet voldoet aan het stereotype beeld van een harde kern-supporter. Yoeri Kievits is al op jonge leeftijd een veelzijdig ondernemer, liefhebbend vader en partner, intelligent en sociaal zeer begaafd – en toch geniet hij een zware reputatie.

De achtergronden van schrijver Yoeri Kievits (1982), lopen als een rode draad door het boek. Aan de hand van zijn verhelderende beschouwingen – waarin hij zichzelf niet spaart – wordt veel duidelijk over het hooliganism. Ook bij de ‘gewone’ man, die 24 uur per dag het maatschappelijk gewenste leven leidt dat Kievits ‘parttime’ doet...

De centrale vraag in Rotterdam Hooligan is: ‘what makes him tick?’ Wat drijft Yoeri Kievits, om dit extreem risicovolle leven te leiden?

Rotterdam Hooligan: fascinerend en onthullend. Met één klein voorbehoud: tot op zekere hoogte, want een buitenstaander zal nooit alles van de Rotterdam Hooligans te weten komen.

Meer teksten en voorbeelden:

Voor het knokken, voor de kick, voor je vrienden en de club!"Ook ik ben regelmatig, soms door meerdere tegenstanders tegelijk, finaal in... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.