Pommes, belevenissen van een gitarist

Rob Romkes

Pommes, belevenissen van een gitarist

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-451-3, geïllustreerd, 168 blz., June 2012
Formaat: 25.0 (h) x 16.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: gitarist, rock and roll, Leeuwarden, Fendergitaar, Gibsongitaar, hobbymuzikant

Sappige biografie van bekende Leeuwarder gitarist

In deze sappige muziekbiografie vertelt de bekende Leeuwarder gitarist Rob Romkes (Pommes) over zijn muzikale loopbaan. Het is een bloemlezing van zijn avonturen, humoristisch, vol zelfspot, met prachtige historische foto’s. Zijn eerste muziekuiting was in het schoolorkest van de rhbs. Maar daar speelden ze zo zacht, dat het wel een strijkje leek en hij er bij in slaap viel. Niets voor hem.
Het echte begin kwam bij The Blue Rhythms en al zei zijn moeder toen hij enthousiast thuiskwam ‘Dit is ut begin fan ut end’, Pommes was in de wolken. Later speelde hij nog bij bands als The Latches I, II en III, Master Geoffrey, Phallus, Earth’s People, De Kouwe Keilen, Thane, Johnny and the Rebels, Anthony and the Waiters, Big Mac, Yoop Yum en de Blue Tape Band.
Pommes vertelt over de capriolen van Swatte Jelle en Smidtje, Kleine Gleune Germ, Jan Giro, Bromke, Fis en Flupke, Hadrianus en vele anderen. Ook gaat het over de apparatuur waar hij zijn karakteristieke sound op liet horen: zijn Gibson- en Fendergitaren. Alle aandacht is er ook voor de groepsleden, de reisjes die ze maakten, de vele escapades op het liefdespad. En natuurlijk over de kroegen waar zij optraden en hun heuglijke wapenfeiten vierden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.