Valkhofpark

Yana van Tienen

Valkhofpark

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-8684-081-6, 208 blz., May 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij IJzer

trefwoorden: Valkhofpark Zocher Nijmegen

beschrijving

Valkhofpark speelt zich voor een belangrijk deel af in het Nijmeegse Valkhofpark en gaat over de veelbesproken en omstreden herbouw van de Donjon, een lang geleden gesloopte burchttoren. Het boek laat de lezer kennis maken met archeologen, landschapsarchitecten en projectontwikkelaars en personifieert hun soms tegenstrijdige belangen.
De in Arnhem woonachtige studente Mayke krijgt de opdracht om historische stadsparken te onderzoeken en ze raakt gefascineerd door de bijzondere geschiedenis van het Valkhofpark. Ze ontdekt dat het park in zijn bestaan wordt bedreigd en verzet zich hiertegen. Dit levert haar in de prille relatie met medestudent Alfred de nodige problemen op want hij vindt de bouw van de toren juist een uitstekend idee. Ongewild wordt Mayke partij in een langlopend en geheimzinnig conflict rond het park. Romantiek en spanning voeren de toon.


Van Tienen schreef eerder boeken als Nijmegen ontwikkelt (Cultuurhistorie aan de Waal). In haar debuutroman Valkhofpark combineert ze alles wat ze eerder in haar leven deed. Zo studeerde ze onder andere geschiedenis, tuin- en landschapsarchitectuur en land- en watermanagement.
In haar roman geeft ze alle ruimte aan haar fantasie. In Valkhofpark wordt de lezer meegenomen door de nieuwsgierige, ambitieuze, maar ook wat onzekere hoofdpersoon Mayke.
Het psychologisch drama in deze literaire roman is verpakt in een spannend en absurdistisch sprookje. De mysterieuze afloop maakt dat de lezer het verhaal niet zomaar los zal kunnen laten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.