Turkse Mythologie

Ingrid Klerk

Turkse Mythologie

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-226-4, geïllustreerd, 340 blz., May 2012
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 510 gram.

trefwoorden: turkse mythologie ingrid klerk instituut turkse studies armand sag

Turkse Mythologie

De Turkse nomaden-mythologie is in ons land nog maar weinig bekend. In dit boek wordt zij op een levendige en verantwoorde wijze weergegeven, zodat een boeiend beeld ontstaat van de ontwikkelingsweg van het Turkse volk, van hun tocht door de tijd van de Altai tot Anatolië.
De eerste hoofdstukken beschrijven de historische en culturele achtergronden van het nomadenbestaan, waarbij de sjamaan als middelaar tussen de mensen- en godenwereld een centrale rol speelt. Ook wordt ingegaan op de Aziatische dichter-zanger-traditie en het belang van de handschriften van het boek van Dede Korkut.
Het tweede deel van dit boek bevat acht verhalen waarin mythologische oermotieven tot uitdrukking komen. Het zijn boeiende verhalen over het ontstaan van de wereld, de rol van goed en kwaad, de liefde tussen man en vrouw en spannende avonturen van helden die na zware beproevingen kwaadaardige monsters en vijanden weten te verslaan.
Het is de wens van de schrijfster dat dit boek zal bijdragen tot een diepere kennismaking met de wortels van de Turkse samenleving.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.