Leef!

Het verhaal van Ego

Sander Videler

Leef!

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-8954-419-3, 278 blz., April 2012
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 408 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: ontwikkelingsroman, Jungiaanse psychologie, gnosis, spiritualiteit, levensvisie, wordingsproces, levenskracht

Ontwikkelingsroman met inzichten psychologie Jung

‘Gezocht: nieuwe woordvoerders van God.’
Op een dag plaatste ik – Alexander, 33 jaar en levensmoe – deze advertentie in de zaterdageditie van de krant. Ik was de oude profeten en heilige boeken zat en had dringend behoefte aan een nieuwe visie op het leven. Eén die de wereld nog niet kent. Het antwoord was even onverwacht als zijn boodschapper: een gepensioneerde reclamebureaudirecteur die luistert naar de naam ‘Ego’.
Wat zich vervolgens ontspint is niet alleen een boeiende, onalledaagse dialoog tussen Alexander en Ego, maar tevens een spannend betoog over het wordingsproces van Alexander. Over de duur van zeven dagen ontluikt in Alexander een levenskracht die hem uiteindelijk de moed geeft om uit zijn eigen schaduw te treden en te breken met zijn verleden.
‘Leef!’, het eerste deel in een trilogie, is niet zomaar een verhaal – een ontwikkelingsroman in de traditie van ‘Demian’ van Hermann Hesse. Dit boek vormt tevens een inhoudelijke vertelling waarin inzichten uit de Jungiaanse psychologie, gnosis en andere spirituele tradities feilloos tot een nieuwe en vernieuwende visie op het leven worden geweven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.