Libertinage

Internationale liefdesgedichten

Drs. Hanneke P.F.J. Eggels

Libertinage

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-94-91206-05-4, geïllustreerd, 58 blz., April 2012, Verscheidene talen
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) cm. Gewicht: 97 gram.

e-Boek (ePub): € 11.95

ISBN: 978-94-91206-07-8, geïllustreerd, 58 blz., September 2012, Verscheidene talen

Uitgever: Cour de Culture

beschrijving

Hanneke Eggels weet in haar nieuwe dichtbundel "Libertinage" het thema 'Liefde' in een ander perspectief dan gebruikelijk bij poëzie te plaatsen.

Ze verrast de lezer, geeft nieuwe dimensies aan het begrip en plaatst het in een internationaal kader. Inhoudelijk, maar ook in taal. Veel van haar gedichten zijn vertaald in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch, Perzisch, Spaans en Portugees. In deze bundel is een selectie uit deze vertalingen opgenomen.

“De auteur bekijkt het eeuwige thema van de geest en het vleselijke niet vanuit een traditioneel gezichtspunt, dus niet vanuit de moraal en de religie, maar vanuit een esthetisch gezichtspunt. Dat alleen al is voldoende om dit gedicht als prachtig en uniek te betitelen.” Zo omschrijft de Russische vertaalster Irina Nazarova het gedicht Sagrada Familia. “En wat anders dan juist de kunst toont de hoogste vorm van de symbiose van het geestelijke en het zinnelijke – de harmonie tussen deze twee, die op het vlak van de moraal net zo veel maal vergeefs als vaak gezocht wordt?”

Een deel van de gedichten in deze bundel zijn eerder in het Duits tentoongesteld in het Euregio Huis in Moenchengladbach, in het Engels uitgezonden voor CKCU-fm ‘European Literature Today’ (Carleton University Canada), in het Perzisch gepubliceerd op www.ketabeshear.com voor gevluchte Perzen in de USA, in het Spaans verschenen in het International PEN magazine of zullen in het Italiaans worden gepubliceerd in het literaire tijdschrift ‘Tratti’ in 2013. De Russische vertalingen uit de tweetalige (Ned/Rus) bundel MIR dienden als ministerieel relatiegeschenk van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in Rusland tijdens de Days of Dutch Culture 2003.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.