De stuurman van het lot

Rick Vermunt

De stuurman van het lot

e-Boek (PDF): € 9.99

ISBN: 978-90-8759-258-5, geïllustreerd, February 2012 UITVERKOCHT!

trefwoorden: de stuurman van het lot rick vermunt

De stuurman van het lot

Dagmar Karlsson is een taalhistoricus aan de Universiteit van Stockholm, die zich specialiseert in de noordse talen. Ze is een intelligente, onafhankelijke vrouw, die over een scherpe tong beschikt waarmee ze poogt zich in een door mannen gedomineerde wereld te redden.
Op een veiling komt ze met de financiële hulp van de bibliothecaris van de Nationale- en Universiteitsbibliotheek van Reykjavik in het bezit van de tot dan onbekende in de oude Futhark, runentekens, opgetekende vijfde codex van de IJslandse monnik Snorri Sturluson.
De voorwaarde die aan deze cofinanciering verbonden wordt is dat de universiteit van Reykjavik een wetenschapper stuurt om de codex gezamenlijk op zijn echtheid te onderzoeken.
Deze afgevaardigde, Gunnar Gudmundson een vermaard talenwonder met grote kennis van de oude runen, brengt een stenen tablet met zich mee dat hij van zijn baas, die onder de naam Nál Farbáuti Laufey door het leven gaat, gekregen heeft.
Nál Farbáuti en Gunnar houden er een verborgen agenda op na: zij willen de codex gebruiken om de runentekens op het tablet te kunnen ontcijferen.
Wat Gunnar niet beseft is dat hijzelf ook wordt gebruikt. Nál Farbáuti wil de runensteen gebruiken voor een duister doel, namelijk de apocalypse, en daar heeft hij Dagmar en Gunnar bij nodig. Wat volgt is de klassieke strijd tussen goed en kwaad in een wereld die niet van ons is, of toch wel?

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.