Memoires van een Bastaard

Rob van der Vlies

Memoires van een Bastaard

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 978-90-71343-60-5, 236 blz., December 2011
Formaat: 20.5 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 355 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Aristocratie, Doofpot, Rijkeluislippertjes

De beloning?

Rob is een rasechte Rotterdammer.
Hij groeide op zonder echte vader in een volksbuurt in Rotterdam-Zuid. De wijk ligt tussen de Pleinweg en de Polslandstraat. Hij was een schoffie van de straat, en dat zou altijd zo blijven.
Zijn moeder had begin jaren vijftig een geheime verhouding met een onbekende man van aanzien. Met als gevolg de geboorte van Rob op 8 november 1950. De waarheid rondom zijn biologische vader zou pas na tientallen jaren aan het licht komen.
Het verhaal begint in een arbeidershuis aan de Katendrechtselagendijk, in de tijd dat de melkboer en de bakker nog met paard en wagen en een bakfiets langs de deuren kwamen om hun waren te slijten.
Hij was enig kind en groeide op bij zijn opa en oma. Sinterklaas was niet welkom bij hem en ook de schooltandarts kon hij wel schieten.
Zijn eerste seksuele ervaring was voor een jongetje van acht jaar onvergetelijk.
Rob was tien jaar, toen zijn moeder trouwde met een zeeman. Ze verhuisden naar een andere volksbuurt achter het Centraal Station.
Hij had niet alleen grote moeite met de verhuizing, maar ook met zijn stiefvader en zijn nieuwe broertje. In deze periode ging hij voetballen bij Feyenoord. Het was een welkome afleiding na de verhuizing en de aanpassing in de nieuwe buurt en de nieuwe school.
De seksuele revolutie en de gevechten in de buurt, hadden een gevaarlijke invloed op de jongeren in de buurt en dat had zo zijn gevolgen. Zeker na de scheiding van zijn ouders in 1965.
Toen hij achttien was, ging hij bij de marine en kwam op een onderzeeboot terecht. Na zijn marinetijd is hij twee jaar diskjockey geweest met de daarbij behorende avonturen en de ontmoeting met zijn huidige vrouw, Anna. Met haar aan zijn zijde, begon hij eindelijk met het opbouwen van een toekomst, die in 1990 een verschrikkelijke wending zou krijgen. Rob heeft in zijn leven bij toeval vier mensenlevens mogen redden door adequaat in te grijpen. Op het hoogtepunt van zijn carrière bij de Shell, kreeg hij de diagnose MS.
Maar, wie was nu eigenlijk zijn biologische vader?
En zou deze nog leven?

Inkijkexemplaar...

... of leen het bij de online bibliotheek van

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.