Georganiseerde Misdaad in de Lage Landen, deel 1

Over de oude en nieuwe georganiseerde misdaad in Nederland en België

Koen Scharrenberg

Georganiseerde Misdaad in de Lage Landen, deel 1

paperback/ gebrocheerd: € 17.99

ISBN: 978-90-8975-163-8, geïllustreerd, 240 blz., December 2011
Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Just Publishers

co-auteur: Joris van der Aa

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Allround serie verhalen toont dat er binnen de georganiseerde misdaad geen grenzen bestaan.

Georganiseerde Misdaad in de Lage Landen neemt de lezer mee op een internationale reis in de wereld van bekende Nederlandse en Belgische misdaadkopstukken en een nieuwe generatie topcriminelen. Behalve hun achtergrond wordt ook hun werkwijze blootgelegd en in sommige gevallen, ook hun uiteindelijke falen.

In deze met passie en vakkennis geschreven serie verhalen komt voor de eerste keer de georganiseerde misdaad in zowel Nederland als België aan bod. Dit crimeboek neemt de internationale vertakkingen van Nederlandse misdaadkopstukken onder de loep, maar besteedt ook aandacht aan de onbekende topcriminelen die in Nederland en België actief zijn. John Mieremet en Henk Rommy zijn bekende namen die aan bod komen, maar de lezer maakt ook kennis met minder bekende vaderlandse topcriminelen als Paulus M. en Janus van W.

“Er is in de georganiseerde misdaad weinig aandacht voor het feit dat die geen grenzen heeft,” vertelt auteur Joris van der Aa. “Ik heb getracht bij deze verhalen een internationale bril op te zetten. Heb er bewust voor gekozen om geen platgetreden paden te bewandelen, maar heb de voorkeur gegeven aan boeiende verhalen over grote criminelen die belangrijker zijn dan de bekende namen, omdat ze slimmer waren en minder in de picture stonden.”

“Het boek is redelijk allround,” voegt Koen Scharrenberg toe. “Er komen allerlei soorten criminaliteit in voor, van liquidaties, vrouwenhandel, drugs, criminele legers, reconstructies van moorden, reportages en motorclubs tot de werkwijze van criminelen. Het is een soort legpuzzel. Als je alle stukjes bij elkaar legt, krijg je een completer beeld van de moderne georganiseerde misdaad in de lage landen.”

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Koen Scharrenberg is een van de bekendste misdaadjournalisten van Nederland.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Georganiseerde misdaad in de Lage Landen, deel 2

paperback/ gebrocheerd: € 17.99
Na het succes van hun eerste gezamenlijke project schreven misdaadjournalisten Koen Scharrenberg en Joris van der Aa een tweede boek over ...

Meer boekennieuws op Facebook.