Hoe overleef ik een crisis?

Hoe word je zelfredzaam bij rampen?

Dick Berts

Hoe overleef ik een crisis?

gebonden: € 12.50

ISBN: 978-90-6728-262-8, 120 blz., February 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Papieren Tijger

Onafhankelijk en crisisbestendig

“We hebben het goed voor elkaar in Nederland, maar ook bij ons kan iets gebeuren. Het kan zijn dat de stroom langere tijd uitvalt, er geen water uit de kraan komt, of dat je tijdelijk je huis moet verlaten, bijvoorbeeld door explosiegevaar”, aldus de overheidssite www.nederlandveilig.nl.

"Hoe overleef ik een crisis?" toont aan, dat we het in Nederland helemaal niet goed voor elkaar hebben. Het overstromingsrisico is veel groter dan we denken, ons drinkwatersysteem is ontzettend kwetsbaar en er is sprake van een schrikbarend gebrek aan voorraadvorming in onze maatschappij. Daar komt de huidige economische crisis nog bij. Die crisis heeft de potentie om ons enige jaren in het stenen tijdperk terug te werpen.

Dick Berts analyseert niet alleen de risico's die een hoogtechnologische samenleving loop, omdat we bij de dag afhankelijker worden van vitale infrastructuur zoals drinkwater, gas, elektriciteit en internet, maar geeft ook een praktische handleiding, hoe u uw eigen huishouden zo onafhankelijk en crisisbestendig mogelijk kunt maken.

Meer teksten en voorbeelden:

INHOUDInleiding

1 Theoretisch deel
Watersnood
Drinkwater
Gebrek aan voorraadvorming... 
lees de hele tekstAppelbomen in de straatMocht u dit boek pakken, omdat er een crisis of een ramp gaande is, lees het... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.