In de Frontlinie

Berichten van een oorlogscorrespondent

Julian Reichelt

In de Frontlinie

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-165-2, geïllustreerd, 240 blz., December 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

Oog in oog met de dood

Als jonge twintiger reisde journalist Julian Reichelt al naar Darfur, Irak, Afghanistan, Israël en Georgië. Hij schreef over de oorlogen daar voor zijn krant, maar het echte verhaal, het gevoel van overleven, de geur van de doden en het verdriet van de nabestaanden, die ruwe werkelijkheid bleef in zijn notitieboekjes verborgen. Om het niet te vergeten schreef hij een boek over alles wat hij zag, voelde en beleefde. Een intens en overweldigend verslag vanuit de ogen van een oorlogscorrespondent.

In zijn boek vertelt Reichelt hoe het achter de schermen van de oorlogsjournalistiek werkelijk toegaat. Hij schrijft over de oorlogen in Irak, Afghanistan, Israël en de Kaukasus. Over de vluchtelingenkampen bij de grens met Darfur en over de stranden van Azië na de tsunami. Maar ook de soldaten die hij leert kennen en vriendschappen die hij sluit. Hoe altijd de dood op de loer ligt – ook voor hemzelf.

Hij beschrijft met veel gevoel de menselijke tragedies, het immense verdriet dat hij aantreft bij de overlevenden, de indringende pijn en de grote onzekerheid in het dagelijks bestaan. Het zien van zoveel ellende raakt ook hemzelf diep. “Hoe meer je van een oorlog ziet, hoe minder je ervan begrijpt.”

Reichelt schrijft met grote compassie over de mensen die de strijd overleefden - de soldaten en de slachtoffers. In de Frontlinie is hiermee een confronterend boek over menselijke pijn en verlies. Maar het is ook hoopgevend. Het gaat ook over mensen die, ondanks alle ellende, verder gaan met hun leven. Een boek dat je aangrijpt en niet meer loslaat.

Julian Reichelt (Hamburg,1980) kan, ondanks zijn jonge leeftijd, bogen op een lange ervaring. In 2008 werd zijn spraakmakende reportage over Amerikaanse parachutisten in Afghanistan bekroond met de prestigieuze Axel-Springer prijs

Meer teksten en voorbeelden:

BagdadOp een grotere legerbasis in Bagdad is een internetcafé. Als ik op een avond... lees de hele tekstDarfurDus zitten wij daar en drinken hun thee, eten hun gerantsoeneerde voedsel en... lees de hele tekstKaukasusOok hier in Tsinvali kan niemand precies zeggen hoeveel doden er zijn gevallen.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.