Dromen en geheimen

De andere wereld van Arie Zuidersma

Arie Zuidersma

Dromen en geheimen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-337-0, 130 blz., October 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Zuidersma, schilderkunst, Ploeg, limerick, gedichten

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Bundel in woord en beeld met werk Arie Zuidersma

In dit boek wordt een andere kant van de oud-voorzitter (1969-1978) van kunstenaarsvereniging De Ploeg, Arie Zuidersma, getoond. Zuidersma is de laatst levende van de oude garde van dit illustere gezelschap. Was hij tot dusver alleen bekend als schilder, met dit boek laat hij zien dat hij behalve het beeld, ook het woord beheerst. Zijn thema’s zijn natuur, liefde, verlangens, heimelijke genoegens, heimwee naar het verleden en angst voor de toekomst. Nog meer dan in zijn talrijke kleurrijke schilderijen wordt de lezer meegenomen tot in het diepst van zijn zielenleven. Met zijn teksten laat hij een testament van het leven zien. Met een blik op de toekomst en een terugblik naar het verleden. Een selectie van de mooiste, liefste, leukste en grappigste gedichten, limericks, korte verhalen en persoonlijke uitspraken heeft een plekje gekregen in dit verrassende boek, dat door Arie zelf is geïllustreerd.
Ter gelegenheid van de 87e verjaardag van Arie is in nauwe samenwerking met hem en zijn vrouw Sitha dit boek tot stand gekomen.
Passend in de traditie van de prominente oud-leden van De Ploeg, die er jaren geleden lustig op los experimenteerden, hebben Johan Meijering en Carla Durville dit boek op geheel eigen wijze samengesteld.

In geen enkel opzicht heeft Arie Zuidersma de pretentie om zich te meten met de groten in de wereld van schrijvers en dichters. In al zijn bescheidenheid noemt hij met een vleugje humor zijn teksten “krabbels en babbels in letters en verf”.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Dromen en geheimen

gebonden: UITVERKOCHT!
In dit boek wordt een andere kant van de oud-voorzitter (1969-1978) van kunstenaarsvereniging De Ploeg, Arie Zuidersma, getoond. Zuidersma ...

Meer boekennieuws op Facebook.