Ilias in Maggelspace

Deel 1, De Maggia

Karin Vrielink

Ilias in Maggelspace

paperback/ gebrocheerd: € 17.15

ISBN: 978-94-90902-80-3, 159 blz., November 2011 UITVERKOCHT!

illustrator: Kini Vrielink

woord vooraf: Remco Pijpers

trefwoorden: internet,maggelspace,computer

De Maggia, deel 1 van de serie Ilias in Maggelspac

Ilias heeft voor zijn verjaardag een laptop gekregen. Als hij hem voor de eerste keer aanzet, ontvangt hij een mysterieus bericht. Ilias wil het bericht lezen en klikt er daarom op, maar dan wordt hij zomaar zijn laptop in gezogen!

Hij komt in de digitale wereld Maggelspace terecht en ontmoet daar de vriendelijke Mack; een digitaal wezen met springveren in plaats van benen.
Er zijn echter ook gevaren. Don Maggio, een boef die geband is, ontwikkelt namelijk virussen om het dagelijks leven in de war te schoppen. Als hij hoort dat er een jongen van buiten Maggelspace is, bedenkt hij een plan om Ilias gevangen te nemen en losgeld voor hem te vragen. Maar hij is niet de enige die achter Ilias aan zit, want de baas van Maggelspace, de Oppermaggel, wil Ilias gebruiken voor een geheim onderzoek.

Terwijl Ilias achtervolgd wordt, probeert hij samen met Mack de weg terug naar zijn eigen wereld te vinden. Maar dan ontstaat een nieuw probleem: naarmate Ilias langer in Maggelspace is, wordt hij digitaler. Als hij te lang in Maggelspace blijft, wordt hij helemaal digitaal en kan hij niet meer terug!

Lukt het Ilias en Mack om te ontdekken hoe Ilias naar zijn eigen wereld terug kan? En lukt het ze om uit de handen te blijven van Don Maggio en de Oppermaggel?
Zal Ilias ooit zijn eigen wereld weer zien?

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.