Wat vind jij ervan?!

Prikkelende vragen over het leven

Bas van der Sijde

Wat vind jij ervan?!

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-90-77024-62-1, geïllustreerd, 124 blz., November 2010
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

illustrator: Kris Kobes

trefwoorden: Vormings(onderwijs), levensbeschouwing, humanisme, geschiedenis van het humanisme, spiritualiteit, religiositeit, zingeving, filosofie, levenskunst

beschrijving

Wat vind jij ervan?! is een bundel uitdagende en interessante columns over levensbeschouwing, dagelijkse dilemma’s, ethische vragen en humanisme voor leerlingen en docenten in het (vormings)onderwijs. De bundel zet leerlingen aan het denken en biedt materiaal dat gebruikt kan worden voor discussie in de klas. En passant informeren de columns over levensbeschouwelijk humanisme in Nederland.

De teksten lopen uiteen van filosofisch getinte stukjes tot commentaren op concrete gebeurtenissen en ontwikkelingen. Ze weerspiegelen de dagelijkse vragen en gedachten van jongeren die over zichzelf en de wereld willen nadenken. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen, zijn het overlijden van een opa, egoïsme, uiterlijk en vriendschap. De herkenbaarheid draagt bij tot inspirerende discussies waarbij niet het gelijk van de één of de ander vooropstaat, maar het vermogen tot denken en het voeren van een dialoog. De teksten gaan vergezeld van prikkelende vragen die de leerlingen en docenten op weg helpen bij de discussies. Het uiteindelijke doel is om reflectie op eigen denken en handelen bij leerlingen te stimuleren.

De dialoog is altijd ook een gezamenlijk proces: vragen komen en gaan, antwoorden ontwikkelen zich. Door anderen te horen en te bevragen komen we verder in de vorming van onze visie op mens en wereld.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bas van der Sijde (1975) studeerde humanistiek en werkt als geestelijk verzorger... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.