In de sloppen van Delhi

Annet van LoonHub van Loon

In de sloppen van Delhi

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91254-20-8, geïllustreerd, 484 blz., October 2011
Formaat: 20.5 (h) x 14.0 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 715 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Hulpverlening op kleine schaal

beschrijving

Kirodhi vertelt een schokkend verhaal. Hij woont niet meer in Gole Market, de hele sloppenwijk is met de grond gelijk gemaakt. Samen gaan we ernaartoe. Bulldozers zijn bezig de laatste resten van de sloppenwijk plat te walsen. Alsof er een aardbeving heeft plaatsgevonden. En de gevolgen voor deze arme mensen zijn hetzelfde. Alleen is hier geen humanitaire hulp. We zien gezinnen met hele kleine kinderen bivakkeren op de puinhopen. Ons gevoel zetten we maar even op een laag pitje, want ons verstand moet nu het werk doen.
Tijdens een vakantie in India worden Hub en Annet geraakt door de ellendige omstandigheden waarin mensen in India leven. Daarom besluiten ze een jaar later met volle tassen en een volle beurs te gaan helpen.
In het begin is het even zoeken. Maar als ze in een sloppenwijk zijn, komen de problemen vanzelf naar hen toe. Ze maken kennis met de armoede in zo'n wijk en zo ontstaat vanzelf een aantal projecten. Huisvesting, voeding, educatie en gezondheid zijn noodzakelijk om de kinderen en hun ouders een kans te geven op een betere toekomst.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterkant boek
klik voor vergroting
Koppie
klik voor vergroting
Koppie
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.