Deining

filosofische roman

Irene Helsloot

Deining

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-94-90217-22-8, geïllustreerd, 272 blz., November 2011 UITVERKOCHT!

e-Boek (ePub): € 9.50

ISBN: 978-94-90217-74-7, geïllustreerd, November 2011 UITVERKOCHT!

trefwoorden: Maya, 2012, golfbeweging

Betere wereld

In meerdere religies en culturen wordt een betere wereld in het vooruitzicht gesteld.
Wat als dit geen loze bewering is...

Aan de oevers van de Westerschelde raken Emma en Sylvain toevallig met elkaar in gesprek. De jonge wetenschapper Emma vraagt zich af of er iets van de ontwikkeling van het leven in een rekenmodel te vatten is, net zoals dat mogelijk is voor deininggolven op het water. Sylvain stelt zich socratisch op. Met zijn kennis van kalenderrekening en oude beschavingen, zoals die van de Maya's, stelt hij Emma de juiste vragen. Redenerend vanuit natuurlijke cycli komen ze tot een serie opmerkelijke resultaten. De nieuwe inzichten kunnen de verbindende kracht zijn tussen beschavingen over heel de wereld én uit alle tijden. Emma en Sylvain concluderen dat de mens uiteindelijk het vermogen heeft een fundamenteel vreedzame samenleving te bewerkstelligen, en dat het jaar 2012 daarbij een speciale rol heeft.


Deining is een filosofische roman, waarin exacte en alfawetenschappen elkaar ontmoeten.


Over de auteur: Irene Helsloot (1965, Aalsmeer) studeerde fysische geografie. Tijdens die opleiding, die ze cum laude afrondde, raakte ze gefascineerd door getallen, en dan in het bijzonder door de schoonheid van de verhoudingen ertussen.

In Deining benadert ze oude wijsheden met de natuurwetenschappelijke kennis van nu. De bijzondere uitkomst van de zoektocht van Emma en Sylvain heeft haar getroffen. Eigenlijk is Irene zelf een beetje Emma, en is Sylvain haar strenge en kritische geweten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.