Soupez! Soupez!

Met dansers aan tafel

Karin Post

Soupez! Soupez!

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-79372-00-3, geïllustreerd, 252 blz., October 2011
Gewicht: 832 gram.

fotograaf: Oof Verschuren

woord vooraf: Johannes van Dam

redacteur: Margriet Kemper

met dansers aan tafel

Karin Post interviewde bekende personen uit de danswereld, zoals Hans van Manen, Alexandra Radius, Sylvie Guillem en Krisztina de Châtel. Ze ging met hen aan tafel en kreeg bijzondere recepten toevertrouwd. Ook ontmoette zij anderen met een relatie tot de danswereld, zoals de kunstenaars Peter Struycken en Joep van Lieshout, en ‘lichaamswerkers’, zoals de Franse voetballer Jean-Philippe Durand.
Het boek nodigt de lezer uit de keukens van dansers en choreografen te betreden, om zo de onverwachte rijkdom ervan te ervaren, dwars tegen de clichés in over de Spartaanse eetgewoontes en voorkeuren van dansers. Ook stelde Karin Post een reeks verrassende menu’s samen, ‘De kaart van Karin’, en wordt het boek besloten met praktische aanwijzingen voor dansers en hun voeding.
Het souper is niet alleen de dansersmaaltijd bij uitstek (want ná de voorstelling), maar brengt ook de culinaire en de culturele wereld bij elkaar. De titel van Karin Posts boek is een dubbele aansporing te genieten van een maaltijd in de late avond, bijvoorbeeld na een voorstelling én hoe deze te bereiden.

Het boekontwerp van Roosje Klap is geïnspireerd door de Labanotation (1928), waarin Rudolf Laban (1879–1959) lichaamsbewegingen analyseert en noteert in symbolen. Ontwerp, beeld, tekst en recepten maken van dit boek een waar feest. Johannes van Dam schreef een speciaal vooraf, kunstenaar Rob Birza maakte enkele opmerkelijke portretten en samen met fotograaf Oof Verschuren werden theatrale tableaus opgesteld, die het hoofdstuk met de menu’s illustreren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.