De Bende van Oss

Het ware verhaal

Martin Schouten

De Bende van Oss

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-8975-176-8, 216 blz., October 2016 UITVERKOCHT!

e-Boek (ePub): € 7.95

ISBN: 978-90-8975-193-5, geïllustreerd, September 2011

Uitgever: Just Publishers

editie: Nieuwe uitgave met nog meer feiten en persoonlijke verhalen

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Afpersing, corruptie, roof, moord en verkrachting. De beruchte bende van Oss hield in de jaren dertig van de vorige eeuw heel Nederland in z’n greep. De politie stond machteloos en de hoofdrolspelers werden ware volkshelden.

De bende, ook bekend als De bende van Toon de Soep, pleegde een reeks overvallen en ettelijke moorden. De politie had het nakijken en uiteindelijk werd de hulp ingeroepen van een brigade van de marechaussee. De marechaussee kwam echter veel meer op het spoor dan ordinaire misdaad: corruptie door de overheid, verkrachting door een bekende fabrikant en kindermisbruik door pastoors. Via de pers kreeg de zaak landelijke bekendheid. Voor de katholieke minister van Justitie betekende De zaak Oss het einde van zijn politieke loopbaan.

Journalist Martin Schouten verdiepte zich begin jaren tachtig in deze roerige geschiedenis en sprak onder meer met voormalige bendeleden, een oud-marechaussee van de Osse brigade, een oud-politieman van de Osse politie en vele andere getuigen. Allen zijn inmiddels overleden. Gebaseerd op die gesprekken, die in 1982 al tot een publicatie leidden, aangevuld met nieuw onderzoek en veel aanvullende gegevens, biedt zijn nieuwe boek het complete verhaal over deze beruchte criminele bende uit Oss.

Meer teksten en voorbeelden:

SpeelfilmGebaseerd op deze geschiedenis is tevens een speelfilm gemaakt.
De film "De... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De Bende van Os

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

Meer boekennieuws op Facebook.