Geheimen van Oranje

Intriges, spionage, verboden liefdes, geweld en corruptie binnen de belangrijkste familie van Nederland

Ton Biesemaat

Geheimen van Oranje

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-8975-155-3, 240 blz., May 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

Schandalen rond het Koningshuis worden altijd breed uitgemeten in de pers. Veel affaires verdwijnen echter ook in de doofpot, laat onderzoeksjournalist Ton Biesemaat in zijn boek De Geheimen van Oranje zien. Hij dook in archieven en sprak kenners en betrokkenen en wist zo een groot aantal goed bewaarde geheimen bloot te leggen. Van saillante details tot aan criminele activiteiten toe – voor, tijdens en na WO2.

In zijn boek beschrijft Biesemaat opmerkelijke feiten, zoals het gegeven dat ons volkslied dezelfde melodie heeft als een bekend SS-lied, maar ook duistere praktijken, zoals die zich voordeden in het Ronde Huis bij Nunspeet rond 1900, waarbij ook prins Hendrik betrokken was. Op het landgoed speelden zich mysterieuze Dutroux-achtige orgiën af.

Volgens de auteur kwam met koninklijke hulp een geroofd schilderij van de Italiaanse schilder Correggio in Nederland terecht. Aanleiding voor een nadere blik op de naoorlogse handel in geroofde kunstwerken en de rol daarin van prins Bernhard. Biesemaat sprak bovendien openhartig met Edwin de Roy van Zuijdewijn, wiens vader en opa beide op twijfelachtige manier stierven, waarbij een duidelijk link te leggen is met de familie Van Oranje. De gesprekstapes werden echter door de recherche in beslag genomen.

In zijn boek legt Biesemaat het uitgebreide wereldwijde netwerk van het koningshuis bloot, zowel uit het verleden als in het heden. Hij ontdekt daarbij onthullende verbanden tussen de Oranjes en dubieuze organisaties en bedenkelijke sleutelfiguren. Het boek is chronologisch opgebouwd en weerspiegelt daarmee in een notedop ook de geschiedenis van het vorstenhuis.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.