De BV Bruinsma

Opkomst en ondergang van een misdaadsyndicaat

Hendrik Jan Korterink

De BV Bruinsma

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-8975-154-6, geïllustreerd, 274 blz., May 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Op 27 juni 1991werd de Amsterdamse maffiabaas Klaas Bruinsma doodgeschoten. Nog steeds komen er nieuwe feiten, anekdotes en theorieën aan het licht. In De BV Bruinsma beschrijft onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink hoe het de hoofdrolspelers en ‘de erfgenamen’ is vergaan. Er zijn er veel dood. De laatste en meest geruchtmakende: Stanley Hillis. Net als Bruinsma stond hij onder observatie toen hij werd geliquideerd, net als bij Bruinsma zullen er vragen blijven. Over het motief, over de rol van de politie.
De meeste namen klinken bekend: Thea Moear, Sam Klepper, John Mieremet, Etienne Urka, Mink Kok en Geurt Roos. Korterink belicht uitvoerig hun wel en wee in en na het tijdperk Bruinsma. Minder bekend maar zeker zo interessant is Ed S., alias de Secretaris. Rechterhand van Klaas Bruinsma, tot aan diens dood. Voor het eerst vertelt hij uitvoerig over zijn leven met de man die hij nog steeds mist, over de tragische laatste maanden van de ooit zo flamboyante maffiabaas.

‘Supercop’ Jan van Looijen stond aan de wieg van het Bruinsma-imperium, hij stond ook bij de graven van de nazaten. Wie is deze geheimzinnige man op de achtergrond, die dodelijke spelletjes lijkt te spelen met de Amsterdamse onderwereld? Had hij de dood van Bruinsma kunnen voorkomen of was hij juist de veroorzaker?

Klaas Bruinsma en de vrouwen vormen een verhaal apart. Zijn vriendinnen, zijn vaste vrouwen en de meisjes van de clubs, ze komen allemaal langs. De Colombiaanse Yenis vertelt over haar leven met Bruinsma, Liesbeth uit club Chatterley haalt herinneringen op aan ‘Bruinsma in het bordeel’. Daar was hij vaak samen met Martin Hoogland, de oud-politieman die ook in een fatale spiraal van drank, drugs en seks was beland. Hoogland schoot Bruinsma dood, daar is haast iedereen van overtuigd. Of is er toch nog een ander scenario denkbaar?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De BV Bruinsma

paperback/ gebrocheerd: € 20.00
Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink maakte een nieuwe, geactualiseerde editie van het meest succesvolle misdaadboek uit 2011. Met ...

Meer boekennieuws op Facebook.