Technische Mislukkingen 3

Lex Veldhoen

Technische Mislukkingen 3

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6100-652-7, 208 blz., October 2011 UITVERKOCHT!

Technische Mislukkingen 3

Vanwege het success van Technische Mislukkingen deel 1 en deel 2 heeft Lex Veldhoen bijna dertig nieuwe voorbeelden van miskleunen in de techniek verzameld. Ook in dit boek gaat het om zeer uiteenlopende verhalen, bijvoorbeeld over de Kolibrie (een geflopte Nederlandse helicopter), een ingestorte brug in de Verenigde Staten, de Velotype (typemachine met afwijkend toetsenbord), een nooit gebruikte bauxite-spoorlijn in Suriname, het Duitse automatische geweer G11, de Gizmotron en het instortende dak van een congreshal in Polen.
Een bonte verzameling Technische Mislukkingen op het gebied van transport, multimedia, elektronica, civiele techniek, lucht- en ruimtevaart, werktuigbouw, chemie en consumentenproducten.
In dit deel 3 zijn voorbeelden opgenomen uit Nederland en België, maar ook andere uit Engeland, Duitsland en India. In tegenstelling tot deel 1 en 2 waarin mislukkingen waren opgenomen uit heden en verleden, komen in deze bundel alle voorbeelden uit de 20ste en 21ste eeuw, de meesten dateren van na de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor sluit dit boek meer aan bij de actualiteit, vooral door de enkele zeer recente voorbeelden zoals oprolbaar asfalt, een parkeergarage in ’s Hertogenbosch en de E-Waves chip voor mobiele telefoons. De verhalen verschenen eerder in verkorte vorm in het tijdschrift De Ingenieur.

Lex Veldhoen (1951) is freelance journalist en fotograaf. Hij was verbonden aan de TU-Delft en schrijft biografieën, reisverhalen, artikelen over wetenschap, tech- niek, kunst en architectuur; momenteel onder meer voor NRC-Handelsblad, Het Parool, De Standaard en De Ingenieur.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.