New York New York

Tien wandelingen in de voetsporen van tien New Yorkers

Anne Mette Lundtofte

New York New York

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6100-651-0, geïllustreerd, 173 blz., October 2011 UITVERKOCHT!

trefwoorden: New York, Wandelgids, Geschiedenis, Individuele portretten, Stadsdelen

New York New York

Tien bekende New Yorkers, onder hen Paul Auster, John Cale, Fab Five Freddy, Gay Talese, nemen Anne Mette Lundtofte (de auteur) mee op een persoonlijke wandeling door hun favouriete deel van de Big Apple. Dit boek leest als een serie van individuele portretten van de gidsen en is een subjectieve wandelgids van het New York als gezien door hun ogen.
Paul Auster vertelt over de betekenis van Midtown New York in zijn leven, Fab Five Freddie hoe hij en zijn vrienden de rapmuziek creëerden in The Bronx, Gay Talese over de exclusieve Upper East Side, John Gale over de Lower East Side en Philippe Petit over Ground Zero, waar hij ooit koorddanste tussen de twee torens van het World Trade Center.
Dit is een boek over het New York van New Yorkers, geen toeristisch, shopping- of restaurantgidsje maar de geschiedenis van een stad en een aantal spectaculaire New Yorkers.
Het is een prachtig en inspirerend portret van deze stad die nooit slaapt en dat maakt dat de lezer onmiddellijk de koffers wil pakken om zich onder te dompelen in deze fascinerende stad.

Anne Mette Lundtofte (1970) woonde 13 jaar in New York. Zij berichtte over de stad in Deense kranten en bladen en daarnaast werkt ze freelance voor een reeks
Amerikaanse tijdschriften. Zij heeft een ph.d in Comparative Literature van de New York University. Ze woont met man en twee kinderen in Kopenhagen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.