De glimlach van God in een zoektocht naar leven en liefde (herzien)

Johan Feenstra

De glimlach van God in een zoektocht naar leven en  ...

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-296-0, geïllustreerd, 370 blz., August 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: levensverhaal, muziek, liefde, dorpsgeschiedenis

Levensverhaal van 87-jarige, muziek, liefde

In De glimlach van God in een zoektocht naar leven en liefde beschrijft Johan Feenstra de eerste 40 jaren van zijn leven, vol van leed, maar ook vol van vreugde. Met vlotte, onderhoudende woorden schildert Feenstra het leven in het Friese dorp Parrega vóór en na de oorlog, brengt ons de muziek van die dagen weer levendig in herinnering, en vertelt van zijn eindeloze ziekbed en zijn niet aflatende zoektocht naar een levenspartner. Naast de diepe liefde voor zijn ouders spelen de liefde voor het andere geslacht en de liefde voor muziek een grote rol.
De auteur droomde ervan een groot musicus te worden. Tussen zijn langdurige ziekbed en veel medische ingrepen door werd hij muzikaal opgeleid door de bekende Sneker organist Y.S. Rusticus, en later via het Hilversumse muziekyceum en het Utrechts conservatorium. Later gaf hij met enthousiasme muzieklessen aan muziekscholen en op verschillende locaties werd er opgetreden. Johans diepgewortelede wens een levenspartner te vinden werd in zijn jeugd belemmerd door het vele ziekzijn en bracht hem op het opwindende pad van verschillende liefdes. En net als hij meent het geluk gevonden te hebben en z’n gezondheid zich op wonderbaarlijke wijze heeft hersteld, stort z’n wereld in.
Op 87-jarige leeftijd herinnert Johan Feenstra zich de voorvallen uit zijn jeugd nog alsof ze gisteren gebeurd zijn. Een schat aan brieven, kaarten, dagboekaantekeningen en foto’s helpt hem om zijn verhaal kleur- en klankrijk te schilderen en de lezer een blik te laten slaan in zijn bewogen leven.
Dit boek is een bewerking van de in 2010 verschenen uitgave met dezelfde titel. Die uitgave was vrij lijvig en de verhalen en brieven zijn in deze editie hier en daar ingekort en samengevat. De belevenissen van Johan Feenstra zijn van dermate grote historische waarde, dat geprobeerd is het op deze manier voor meer mensen aantrekkelijk te maken. Zijn memoires geven een bijzonder tijdsbeeld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.