Be-Té-Awon

Smakelijk Eten

Joodse Huisvrouwen

Be-Té-Awon

spiraal: € 14.95

ISBN: 978-94-91254-14-7, geïllustreerd, 142 blz., September 2011 UITVERKOCHT!

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Herzberg, Erich Segal, Dieetrecepten, Weight Watchers, Sjabbat, Pesach, Bar Mitzwa, Jom Kipoer

Recepten en brokjes literatuur

Wijnand van de Meeberg heeft met Be-Té-Awon de erfenis van Hans Werner opnieuw uitgebracht.

Gastvrijheid is wel één van de oudste joodse tradities die haar oorsprong vindt in de bijbel en die door de eeuwen heen en onder alle omstandigheden door joodse families, waar ook ter wereld, hoog in ere werd en wordt gehouden. Het is vanzelfsprekend om de gast, de bezoeker, de vriend of vreemdeling in zijn huis en aan zijn dis uit te nodigen, hem onderdak te verlenen en hem met zorgen te omringen.
Vanuit deze oeroude joodse traditie tot de joodse keuken: Il n’y a qu’un pas: Want waarmede eert de joodse huisvrouw haar gasten het meest? Het zijn de producten uit haar keuken, haar vindingrijkheid en vaardigheid bij het bereiden van die spijzen en gerechten die sinds eeuwen verbonden zijn met Bijbelse feestdagen, hoogtijdagen in het gezin en werkdagen in het algemeen.
Neemt men daarbij de tradities en eetgewoonten van al die landen waar joden zich sinds de verstrooiing (70 na Chr.) hebben gevestigd en deze, aangepast aan de rituele eisen van de joodse keuken, hebben overgenomen, dan krijgt men een bonte verscheidenheid van spijzen die meestal van generatie op generatie zijn overgegaan.
Uit dit grote reservoir hier een kleine greep van oude en nieuwe recepten uit de joodse keuken.
Eerder uitgegeven in 1974 en onveranderd gelaten qua tekstgebruik.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
achterkant boek
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.