Sterven zonder glorie

István Donders

Sterven zonder glorie

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8759-204-2, 212 blz., August 2011
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 250 gram.

trefwoorden: sterven zonder glorie istvan donders u2pi jouwboek

Sterven zonder glorie

Een jaar nadat Nazi-Duitsland heel West-Europa onder de voet heeft gelopen, richt Hitler zijn blik opnieuw naar het oosten.

Het is 22 juni 1941 als Duitse troepen, gesteund door hun As-bondgenoten de grenzen met de Sovjet-Unie overschrijden en hele Russische legers worden verpletterd door de overweldigende kracht van de Duitse oorlogsmachine. In een poging de Duitse invasie een halt toe te roepen en de enorme verliezen aan het front weer aan te vullen, worden overal in het land jonge mannen opgeroepen om dienst te nemen in het Rode leger.

Zo ook Vlad, een jonge boerenzoon uit een kleine dorpsgemeenschap in de Oekra•ne. Nadat hij afscheid heeft genomen van zijn familie en zijn geliefde, volgt er na een korte opleiding al snel zijn vuurdoop en wordt hij na een aantal gevechten uiteindelijk gevangen genomen tijdens de Duitse omsingeling van Kiev in september 1941. Samen met duizenden andere lotgenoten wordt hij afgevoerd naar de werkkampen in Duitsland waar hij onder erbarmelijke omstandigheden door de Nazi's aan het werk wordt gezet.

Een verhaal over oorlogsgeweld en de lijdensweg van een jonge Russische soldaat die moet vechten voor zijn leven. Ter nagedachtenis van de vele onbekende en vaak al vergeten slachtoffers van het Duitse schrikbewind tijdens de tweede wereldoorlog.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.