Indië moet vrij

Mijn bewogen jaren als oorlogsvrijwilliger in Nederlands Oost-Indië 1945-1948

Harke Hibma

Indië moet vrij

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 978-90-8954-284-7, geïllustreerd, 199 blz., April 2011
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Nedelands-Indië, bevrijding, militairen, vrijwilligers, veteranen, Nederlandse geschiedenis, Friese Bataljon

Harke Hibma vertelt over tijd in Nederlands-Indië

Harke Hibma was tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet.
Na de bevrijding gaf hij zich op als oorlogsvrijwilliger bij het Friese Bataljon om veiligheid, orde en rust te herstellen in Nederlands-Indië.
Vol idealisme en zich nauwelijks bewust van wat hem daar te wachten stond, vertrok hij naar de Archipel. Bij aankomst in het verre en onrustige Indië ging een tot dusver volkomen onbekende wereld voor hem open. Een dramatisch dieptepunt was het verlies van zijn zwager Wiltje Kroese uit Sexbierum, die overleed na een vijandelijke actie.

Hibma heeft in een persoonlijk document zijn Indië-geschiedenis beschreven. Hij wil daarmee in het bijzonder zijn familie kennis laten nemen van zijn herinneringen aan een bewogen periode uit onze vaderlandse geschiedenis.
Zijn opvattingen over politiek en beleid ten aanzien van Indië zijn inmiddels sterk veranderd. Hij heeft niet geschroomd om in dit boek de Nederlandse Indië-politiek scherp onder de loep te nemen.

Het is goed dat Indië-veteranen hun memoires prijsgeven.

Jack Kooistra, journalist

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.