Extreem weer!

drs. J. Buisman

Extreem weer!

gebonden: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5194-358-0, 600 blz., March 2011 UITVERKOCHT!

beschrijving

Een canon van weergaloze winters & zinderende zomers,
hagel & hozen, stormen & watersnoden

Het weer houdt ons bezig. Elke dag, als we de deur uit moeten of willen. Maar ook in brede zin: hoe gaat het met ons klimaat? Jan Buisman is nationaal en internationaal dé kenner van ons historische weer. Wie kijkt naar het weer van vroeger beseft dat het weer wel vaker extreem is geweest.

“Belangstellenden kunnen daarover veel vinden op internet en in de boekwinkel, maar wie vraagt naar een kort overzicht van gebeurtenissen op weergebied die niet in vergetelheid mogen raken (met een mooie term: canon!) vangt vaak bot. Met dit boek hoop ik velen, vooral jongeren, een (laatste) duwtje op het weerpad te geven.”

In Extreem weer! passeren een kleine honderd extreme weerjaren de revue, van het grote zonnejaar van 1540 tot de twee witte Kersten van 2009 en 2010. Het boek is rijk geïllustreerd met meer dan 400 afbeeldingen (waarvan 250 in kleur) en talloze grafieken en tabellen.

Extreem weer! maakt als extra deel onderdeel uit van Jan Buismans enorme achtdelige standaardwerk Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen. Deze serie gaat naar verwachting uit acht delen bestaan van elk tussen de 750 en 1000 bladzijden. Verschenen zijn de delen 1 t/m 5, de delen 6, 7 en 8 staan op stapel voor respectievelijk 2012, 2014 en 2017 - alles bij leven en welzijn! Elk van de delen kost 49,50 euro.

"Een magistraal werk - generaties historici zullen er veel plezier van hebben, dat weet ik zeker. Enige tijd geleden mocht ik tijdens een dinertje naast de grote Emmanuel Le Roy Ladurie zitten, en er was maar één Nederlander waar hij het voortdurend over had: Jan Buisman - Buuiiismaan zei hij!" (Geert Mak)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.